ایستگاه صلواتی:
دانلود صلواتی تقویم دیو.اری و پوستر شهدا

موقعیت شما : صفحه اصلی » دسته‌بندی نشده
  • شناسه : 65490
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰:۲۳
  • 75 بازدید
  • ارسال توسط :
عربستان به دنبال توافق با اسرائیل، ضد ایران است

عربستان به دنبال توافق با اسرائیل، ضد ایران است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه تلگراف؛ مشاور پیشین امنیت ملی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: عربستان فقط به دنبال رابطه و توافق با اسرائیل ضد ایران است و […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه تلگراف؛ مشاور پیشین امنیت ملی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: عربستان فقط به دنبال رابطه و توافق با اسرائیل ضد ایران است و موضوع فلسطینی‌ها برای آن اهمیتی ندارد.

یعقوب نیگل Yaacov Nagel گفت: عربستان سعودی علاقه زیادی به ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل دارد و آماده است که هرگونه توافق صلحی را برای منازعه اسرائیلی-فلسطینی امضاء کند و فرقی نمی‌کند که این توافق تا چه حد برای فلسطینی‌ها نامطلوب باشد.

نیگل که اوایل سال جاری از مقامش کناره گیری کرد، گفت: ریاض علاقه زیادی به همکاری نزدیک با اسرائیل ضد ایران دارد و فرقی برایش نمی‌کند که چه توافق صلحی برای موضوع فلسطین و اسرائیل حاصل شود.

وی افزود: عربستان فقط می‌خواهد بگوید که یک توافق بین اسرائیل و فلسطینی‌ها بدست آید و آن‌ها توجهی به محتوای آن توافق ندارند. آن‌ها به این موضوع نیاز دارند که بگویند که یک توافق وجود دارد تا بتوانند به طرف مراحل بعدی حرکت کنند.

اظهارات نیگل در حالی بیان می‌شود که در هفته‌های اخیر نشانه‌های زیادی از گرم شدن روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی مشاهده می‌شود و این در حالی است که شاهد افزایش تنش‌ها بین ریاض و تهران هستیم.

نخستین هواپیمای حامل کمک‌های امدادی در فرودگاه شهر صنعاء پایتخت یمن در روز شنبه و پس از آنکه عربستان سعودی با کم کردن محاصره یمن پس از گذشته سه هفته موافقت کرد، بر زمین نشست. سازمان ملل هشدار داده بود که این محاصره می‌تواند به قحطی گسترده در یمن منجر شود.

بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و مقامات سیاسی دیگر کشور‌ها از عربستان سعودی خواسته بودند که تحریم‌ها را کاهش دهد تا اجازه ارسال محموله‌های امدادی بیشتر به کشور جنگ زده یمن داده شود.

رهبران سعودی همیشه به خاطر ترس از واکنش‌های تند جامعه عربستان و همچنین جهان عرب از هرگونه توافق صلح رسمی با اسرائیل خودداری کرده اند. در جهان عرب همچنان به طور گسترده به اسرائیل به عنوان یک دشمن نگریسته می‌شود.

از نظر نیگل، مشاور پیشین نتانیاهو، عربستان تحت هدایت محمد بن سلمان ولیعهد جدید به دنبال هرنوع توافق صلح بین اسرائیل و فلسطینی‌ها است؛ بنابراین این موضوع می‌تواند به منزله پوششی برای عادی سازی روابط با اسرائیل باشد.

وی معتقد است که عربستان سعودی تلاش خواهد کرد تا با فشار آوردن بر فلسطینی‌ها آن‌ها را مجبور به توافق بر سر هرگونه توافق صلح با اسرائیلی‌ها کند حتی اگر این توافق به مذاق آن‌ها خوش نیاید. دونالد ترامپ هم قرار است که در اوایل سال آینده پیشنهادات صلح خود را ارائه کند.

گزارش‌های تایید نشده برخی از رسانه‌ها از این موضوع حکایت داردکه محمد بن سلمان پیش از این اعمال فشار‌های خود را بر محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی برای موافقت وی با یک طرح صلح با میانجیگری آمریکا آغاز کرده است.

نیگل در این زمینه گفت: من نمی‌دانم که عربستان سعودی از اهرم لازم برای فشار آوردن بر فلسطینی‌ها برای حصول توافق برخوردار باشد. من امیدوارم که اینگونه باشد، اما من مطمئن نیستم.

مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی گفته اند که آن‌ها در برابر هرگونه فشار از طرف ریاض برای مجبور کردن آن‌ها به موافقت با هرگونه توافق نامناسب با وجود اینکه عربستان یکی از حامیان مالی اصلی تشکیلات خودگردان فلسطینی است، مقاومت خواهند کرد.

عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل می‌تواند به منزله یکی از بزرگترین تغییرات در سیاست‌های مرتبط با خاورمیانه (غرب آسیا) در چندین دهه اخیر باشد. این موضوع سبب خواهد شد که عربستان سعودی و اسرائیل در برابر دشمن مشترک خود یعنی ایران متحد شوند.

این اتحاد می‌تواند خوشحالی کاخ سفید را به همراه داشته باشد، زیرا این موضوع به معنای تشکیل جبهه مشترک دو متحد آمریکا در برابر ایران است. به نظر می‌رسد که ترامپ پس از دیدار ماه فوریه خود از ریاض به این نتیجه رسیده است که مقامات عربستان نگاه بسیار مثبتی به اسرائیل دارند.

یکی از وزرای اسرائیلی علنا و برای نخستین بار در این هفته این موضوع را تایید کرد که مقامات اسرائیلی و سعودی با هم دیدار کرده اند، اما اعلام کرد که خبر این دیدار‌ها به درخواست سعودی‌ها محرمانه باقیمانده است.

مشاور پیشین نتایناهو در پاسخ به این سوال آیا در زمان تصدی مقامش با مقامات عالی رتبه سعودی دیدار‌هایی داشته است یا نه، گفت: من نه می‌گویم بله و نه می‌گویم نه.

عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان بار‌ها و به طور علنی بر روی این موضوع پافشاری کرده است که هیچ نوع تغییری در موضع ریاض وجود ندارد. وی گفت: عربستان سعودی تنها در حالتی روابط خود را با اسرائیل برقرار خواهد کرد که اسرائیلی‌ها از تمامی قلمرو‌هایی که در سال هزار و نهصد و شصت و هفت به اشغال خود درآورده اند، عقب نشینی کنند و اجازه تشکیل یک دولت فلسطینی به پایتختی شرق بیت المقدس را بدهند. تا زمانی که این موضوع روی ندهد ما هیچ روابطی با اسرائیل نخواهیم داشت.

به نظر نمی‌رسد که دولت ائتلافی دست راستی نتانیاهو با این مفاد موافقت کند. این به منزله مانعی بر سر راه روابط عربستان و اسرائیل است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.