ایستگاه صلواتی:
دانلود صلواتی تقویم دیو.اری و پوستر شهدا

موقعیت شما : صفحه اصلی » دسته‌بندی نشده
  • شناسه : 81234
  • ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۶:۳۵
  • 89 بازدید
  • ارسال توسط :
از تصمیم آمریکا برای خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال می کنیم

از تصمیم آمریکا برای خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال می کنیم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه درباره حقوق بشر و موانعی که بر سر راه گفت‌وگوها و تعاملات سازنده بین المللی در این خصوص وجود دارد، گفت: حقوق بشر مساله ای است که نیازمند ارتقا است و […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه درباره حقوق بشر و موانعی که بر سر راه گفت‌وگوها و تعاملات سازنده بین المللی در این خصوص وجود دارد، گفت: حقوق بشر مساله ای است که نیازمند ارتقا است و این امر از طریق گفت‌وگو و احترام به دیگران محقق خواهد شد. متاسفانه موانعی بر سر گفت‌وگوهای سازنده وجود دارد که مانع از ارتقای حقوق بشر می شوند؛ مورد نخست، استانداردهای دوگانه است. برخی از کشورهای جهان سابقه نقض آشکار حقوق بشر را در کارنامه دارند، اما جالب آن‌که خود قاضی می شوند و برای دیگر کشورها رای صادر می کنند.

لاریجانی افزود: این در حالی است که برخی اقدامات این کشورها، نه تنها ناقض کامل حقوق بشر است، بلکه از آن به عنوان جرائم علیه انسانیت نیز یاد می شود که از جمله آنها می توان به تجاوزات و جنگ علیه مردم یمن، جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، حملات به افغانستان و موارد مشابه دیگر اشاره کرد.  مانع بعدی، جنبه سیاسی دادن به مسئله حقوق بشر است. در واقع، در این مورد کشورها از حقوق بشر به عنوان بهانه ای برای دستیابی به دیگر اهداف خود استفاده می کنند. در این حالت، حقوق بشر کنار گذاشته و بر روی خواسته های سیاسی تاکید می شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: این مساله را می توان در اقدامات آمریکا و چند کشور اروپایی مشاهده کرد. زمانی که این کشورها مساله حقوق بشر در ایران را مطرح می کنند، بدون تردید اهداف سیاسی در پشت این مساله نهفته است و می خواهند از این طریق به ایران فشار وارد کنند. مورد سوم، استفاده از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای توجیه فعالیت های تروریستی است که از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نمونه بارز آن را می توان سازمان تروریستی مجاهدین خلق دانست که این گروه بالغ بر 20 هزار ایرانی را طی حملات تروریستی خود کشته اند که اسناد و مدارک آن نیز به طور دقیق موجود است. اما از این تشکیلات به عنوان مبارزان برای آزادی نام برده می شود و کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، آمریکا و … از آن حمایت می کنند. در عین حال زمانی که یک تروریست در ایران دستگیر و مطابق با قانون مجازات می شود، آن را مغایر با قانون می ببینند.

وی در خصوص اقدامات آمریکا در منطقه خاورمیانه و به طور خاص در کشورهایی همچون عراق، افغانستان، یمن، لیبی و سوریه و صحبت های این کشور در خصوص موضوع حقوق بشر تصریح کرد: آمریکا فاقد صلاحیت لازم برای صحبت در خصوص موضوعات مرتبط با حقوق بشر است. جنایاتی که آن‌ها مرتکب شده اند، مصداق بارز نقض حقوق بشر است و می بایست در قبال این اقدامات، محاکمه شوند. بنابراین، آمریکا در جایگاهی نیست که بخواهد در مورد مساله حقوق بشر در سایر کشورها صحبت کند.

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به کامل و بی‌عیب نبودن هیچ کشوری در زمینه حقوق بشر عنوان کرد: این که کسی بخواهد خود را کامل و بی عیب و نقص بداند، نوعی خودشیفتگی است. هیچ کس نباید حتی در حوزه شخصیتی هم خود را کامل بداند. حقوق بشر راه مدنی تعامل میان مردم و جهان است.حقوق بشر یک کالای غربی نیست که بخواهند آن را به دیگر کشورهای جهان تحمیل کنند. حقوق بشر در ایران مبتنی بر عقلانیت اسلامی است و این بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی است؛ یعنی ایجاد یک ساختار اجتماعی سیاسی مبتنی بر عقلانیت اسلامی. این ساختار نه لیبرال است و نه سکولار  و این مساله همان چیزی است که برای کشورهای غربی قابل تحمل نیست. اینجا است که کشورهای غربی و آمریکا، سعی می کنند تا با خرج میلیون ها دلار وبه بهانه حقوق بشر، بر ایران فشار وارد کرده و اهداف شیطانی و شوم خود را دنبال کنند.

لاریجانی افزود: هدف اصلی حقوق بشر، پاسداشت کرامت انسانی است. از نظر مفهومی، نظام های لیبرال و سکولار ارزش انسان ها را به یک ماشین تقلیل می دهند و توجهی به کرامت انسانی ندارند. کرامت بشری هدیه ای از جانب خداوند است و چیزی نیست که آمریکا بخواهد همانند یک بنگاه خیریه به انسان ها عطا کند.

وی در رابطه با خروج آمریکا از برجام، وضع تحریم های جدید و ادعاهای این کشور در خصوص دفاع از حق مردم ایران بیان کرد: بدون شک، تحریم های یک جانبه و حتی بین المللی مصداق بارز نقض حقوق بشر هستند. به اعتقاد من، تحریم علیه ایران و 15 کشور دیگر در دنیا، اقداماتی ناقض علیه حقوق بشر محسوب می شوند. با این حال، آمریکایی ها از آغاز توافق هسته ای یعنی زمان ریاست جمهوری اوباما، به تعهدات خود پایبند نبودند و به طور گسترده آن را نقض کردند که اسناد آن نیز موجود است.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: من از همان روزهای نخست، انتقادهایی را نسبت به  متن این توافق‌‎نامه عنوان کردم چرا که برخی موارد در آن به طور دقیق مشخص نشده بود. چیزی که ما از برجام می خواستیم، واضح بود؛ نخست، تضمین فروش نفت به کشورهای جهان و مورد دوم، تسهیل در روابط بانکی. در این مورد نه تنها آمریکا، بلکه کشورهای غربی نیز به تعهدات خود عمل نکردند. واقعا جای تاسف دارد که اروپایی ها می گویند که نمی توانیم تحت فشار آمریکا به تعهدات خود عمل کنیم. حال سوال اینجا است که اگر از چنین اراده و قدرتی برخوردار نبودید، چرا پای توافقنامه را امضا کردید؟

دبیر ستاد حقوق بشر ایران در خصوص ترامپ قصد  برای خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل اظهار کرد: ما از این تصمیم استقبال می کنیم. در واقع، زمانی که شورای حقوق بشر سازمان ملل تاسیس شد، آمریکا عضو این شورا نبود. اما در زمان ریاست جمهوری اوباما، آمریکا به این شورا پیوست و اکنون ترامپ قصد خروج از آن را دارد.

وی ادامه داد: به عقیده من، دو دلیل برای این کار وجود دارد؛ نخست آن‌که،آمریکا اکنون به شدت تحت فشار است که این فشار در پی اقدامات اخیر [دولت ترامپ] در خصوص مهاجران و همچنین حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی ایجاد شده است. به عنوان مثال، جداسازی والدین از فرزندانشان در مرزهای جنوبی این کشور غیرقابل تصور و غیرقابل توجیه است. پیش بینی شده که اگر سیاست مهاجراتی ترامپ ادامه داشته باشد، تا پایان سال حدود 30 هزار کودک از والدین خود جدا می شوند.

لاریجانی گفت: بنابراین، آمریکا نسبت به واکنش های تند بین المللی نسبت به این مساله، واهمه دارد. دلیل دوم، ترس آمریکا از مکانیسمی تحت عنوان UPR است که گزارش هایی را در خصوص وضعیت حقوق بشر در کشورها ارائه می کند. در چند گزارش UPR منتشر شده، آمریکا به شدت به نقض حقوق بشر محکوم شد که این مساله خشم سران این کشور را برانگیخت. حال، آمریکا قصد دارد تا با خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل، نام کشور خود را از گزارش  UPR خارج کند.

وی در رابطه با جایگاه عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل عنوان کرد: جنایاتی که عربستان، امارات، آمریکا و بریتانیا در یمن و در دیگر مناطق جهان مرتکب می شوند، مصداق بارز نقض حقوق بشر هستند و می بایست در دادگاه های بین المللی مورد محاکمه قرار گیرند. در خصوص عضویت عربستان نیز باید بگویم که اعضای شورای حقوق بشر در مجمع عمومی انتخاب می شوند که در مجمع نیز مکانیسم هایی وجود دارد که با سوءاستفاده از آن ها عربستان توانسته یکی از کرسی ها را از آن خود کند. اما واقعا جای بسی تاسف است که عربستان را به عنوان یکی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل ببینیم. امیدواریم در آینده شاهد حذف این کشور از این شورا باشیم.

لاریجانی ادامه داد: حقوق بشر و ارتقای آن به عنوان یکی از استراتژی های جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. همانطور که پیش‌تر اشاره کردم، کرامت انسانی هدیه ای از طرف خداوند است و ما باید حقوق بشر را بر مبنای عقلانیت اسلامی پایه‌ریزی کنیم که بسیار غنی‌تر از عقلانیت سکولار و لیبرال است. همچنین، می بایست مکانیسمی را ایجاد کرد که بتوان حقوق بشر را در زمینه های مختلف ارتقا داد. ما یکی از فعال‌ترین کشورها در جامعه بین المللی در زمینه ارتقای حقوق بشر هستیم و در حوزه های مختلف بین المللی حضوری گسترده داریم و آماده هرگونه همکاری با کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای جهان هستیم. این‌که قطع‌نامه هایی علیه ما صادر می شود، دلیل بر منزوی بودن ما نیست، در حقیقت، منزوی‌ترین کشور جهان آمریکاست.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.