ایستگاه صلواتی:
دانلود صلواتی تقویم دیو.اری و پوستر شهدا

موقعیت شما : صفحه اصلی » دسته‌بندی نشده
  • شناسه : 91468
  • ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹
  • 178 بازدید
  • ارسال توسط :
لزوم تبیین اخلاق شخصی پیامبر اعظم (ص) از نگاه مقام معظم رهبری + اینفوگرافیک

لزوم تبیین اخلاق شخصی پیامبر اعظم (ص) از نگاه مقام معظم رهبری + اینفوگرافیک

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از یار خراسانی؛ به مناسب سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) یک اینفوگرافی‌ در خصوص گزیده‌ای از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص لزوم تبیین اخلاق شخصی پیامبر اعظم (ص) طراحی و منتشر شد. مقام معظم رهبری بارها گوشه هایی […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از یار خراسانی؛ به مناسب سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) یک اینفوگرافی‌ در خصوص گزیده‌ای از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص لزوم تبیین اخلاق شخصی پیامبر اعظم (ص) طراحی و منتشر شد.

مقام معظم رهبری بارها گوشه هایی از اخلاق شخصی پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله را بر شمرده اند و مسلمانان را به تأسی و اقتدا به این اخلاق پیامبرانه دعوت فرموده اند. برخی از جوانب اخلاقی مورد نظر مقام معظم رهبری عبارتند از :

الف – امانتداری

مقام معظم رهبری در این زمینه می فرمایند:

امین بودن و امانتداری او آن چنان بود که در دوران جاهلیت او را به امین نام گذاری کرده بودند و مردم هر امانتی که برایش خیلی اهمیت قایل بودند، دست او می سپرند و خاطر جمع بودند که این امانت به آن ها سالم برخواهد گشت. حتی بعد از آن که دعوت اسلام شروع شد و آتش دشمنی با قریش بالا گرفت، در همان احوال هم باز همان دشمن ها اگر می خواستند چیزی را در جایی به امانت بگذارند، می آمدند و به پیامبر اعظمصلی الله علیه وآله می دادند.

ب – بردباری

از دیدگاه مقام معظم رهبری، بردباری پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله بسیار قابل توجه است و تأسی مسلمین به آن حضرت در این زمینه، مشکلات زیادی را حل می کند. ایشان می فرمایند: بردباری او این اندازه بود که چیزهایی که دیگران از شنیدنش بی تاب می شدند در آن بزرگوار بی تابی به وجود نمی آورد. گاهی دشمنان آن بزرگوار در مکه رفتارهایی با او می کردند که وقتی جناب ابی طالب باحمزه می شنیدند عصبانی شده و از خود واکنش شدید نشان می دادند، اما پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله همین مناظر را با بردباری تحمل کرده بود. 

ج – جوانمردی

مقام معظم رهبری با تکیه بر جوانمردی پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله به عنوان یکی از بارزترین صفات شخصیتی آن حضرت، دیدگاهی جامع ارائه می دهند و می فرمایند: جوانمردی او طوری بود که دشمنان شخصی خود را مورد عفو و اغماض قرار می داد. اگر در جایی ستمدیده ای بود، تا وقتی به کمک او نمی شنافت، دست بر نمی داشت. بارها با دشمنان مغلوب خود رفتاری کرد که برای آن -ها قابل فهم نبود. مانند روز فتح مکه که فرمود «امروز روز گذشت و بخشش است.» (2) لذا انتقام نگرفت. این، جوانمردی آن بزرگوار بود.

د- درست کرداری

در این زمینه مقام معظم رهبری به دوران قبل از بعثت پیامبر(ص) که به تجارت مشغول بودند، استناد می-کنند : در دوران جاهلیت، تجارت می کرد و شرکایی داشت. یکی از شرکای دوران جاهلیت او بعدها می­گفت او بهترین شریکان بود، نه لجاجت می­کرد، نه جدال می کرد، نه بار خود را بر دوش شریک می گذاشت و نه به مشتری دروغ می گفت. درست کردار بود.

ه – نظافت و تمیزی

این بعد از شخصیت پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله نتایج بسیار جالبی به همراه داشت که مقام معظم رهبری چنین بیان می کنند : از دوران کودکی، موجود نظیفی بود. در دوران نوجوانی، سرشانه کرده، بعد در دروان جوانی محاسن وسرشانه کرده، بعد از اسلام که مرد مسنی بود، کاملاً مقید به نظافت بود. لباس پیامبر وصله زده و کهنه، اما تمیز بود. این ها در معاشرت، در رفتار، در وضع خارجی و بهداشت، خیلی مؤثر است. این چیزهایی به ظاهر کوچک، در باطن خیلی مؤثر است.

و- خوش رفتاری

رفتار خوب پیامبر با اطرافیانش از بیان مقام معظم رهبری شنیدنی است: رفتارش با مردم، رفتار خوش بود. در جمع مردم همیشه بشاش بود، تنها که می شد، آن وقت غم هایی که داشتت، ظاهر می شد، به همه سلام می کرد، اجازه نمی داد در حضور او به کسی دشنام دهند و از کسی بد گویی کنند، خود او هم به هیچ کس دشنام نمی داد و از کسی بدگویی نمی کرد. با ضعفا کمال خوشرویی داشت و با اصحاب خود شوخی می کرد.

ز- عبادت

گرچه هیچ کس نمی تواند در عبادت خداوند، هم از حیث کمیت و هم کیفیت مانند پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله باشد، امّا این بعد از اخلاق شخصی ایشان هم از دیدگاه مقام معظم رهبری، برای تأسی مسلمانان لازم و مفید است. ایشان می فرمایند: عبادت او آن چنان عبادتی بود که پاهای او از ایستادن درمحراب عبادت ورم می کرد. بخش عمده ای از شب ها را به بیداری و عبادت و تضرع و گریه و استغفار و دعا می گذرانید . در جواب اصحاب که به او می گفتند: یا رسول الله تو که گناهی نداری، این همه دعا و عبادت و استغفار چرا؟ می فرمود: «آیا بنده سپاسگزار خدا نباشم که این همه به من نعمت داده است.» (3)

ح – استقامت

مقام معظم رهبری دلیل تمامی موفقیت های پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله در نشر دین اسلام در شرایط آن زمان عربستان را استقامت آن بزرگوار می دانند و می فرمایند: استقامت او استقامتی بود که در تاریخ بشری نظیر او را نمی شود نشان داد. آن چنان استقامتی نشان داد که توانست این بنای مستحکم خدایی را که ابدی است، پایه گذاری کند. با استقامت او یاران آن چنانی تربیت شدند. با استقامت او در آنجایی که هیچ ذهنی گمان نمی برد، خیمه ی مدنیت ماندگار بشری در وسط صحراهای بی آب و علف عربستان برافراشته شد.

این مجموعه اخلاق شخصی پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله که مجموعه ای گرانبها برای همه مسلمانان محسوب می گردد، انسان حقیقت جو و عدالت طلب را به سوی خود می کشد و مسلمانان که امروز بیش از هر زمان دیگری به وحدت کلمه و عدالت و حقیقت طلبی نیاز دارند، با گرایش به اخلاق نیکو و پسندیده پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله، مشکلات فردی و اجتماعی خود را تا حد زیادی برطرف می کنند

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن