ایستگاه صلواتی:
دانلود صلواتی تقویم دیو.اری و پوستر شهدا

موقعیت شما : صفحه اصلی » دسته‌بندی نشده
  • شناسه : 97247
  • ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸
  • 75 بازدید
  • ارسال توسط :
کارنامه حقوق بشری عربستان زیر ذره‌بین دیده‌بان حقوق بشر

کارنامه حقوق بشری عربستان زیر ذره‌بین دیده‌بان حقوق بشر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر امروز (پنج‌شنبه) در گزارش اعلام کرد، فشارها بر عربستان به دلیل قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار عربستانی و اقدامات ناقض حقوق بشر این کشور در یمن افزایش می‌یابند. در این گزارش آمده است، کارنامه حقوق بشری عربستان و محمد بن سلمان، […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای مدافع حرم به نقل از ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر امروز (پنج‌شنبه) در گزارش اعلام کرد، فشارها بر عربستان به دلیل قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار عربستانی و اقدامات ناقض حقوق بشر این کشور در یمن افزایش می‌یابند.

در این گزارش آمده است، کارنامه حقوق بشری عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد آن در سال ۲۰۱۸ و پس از کشته شدن خاشقجی در تاریخ دوم اکتبر در کنسولگری این کشور در استانبول تحت بررسی بود. در این راستا تجاوزات مستمر عربستان از جمله حملات غیرقانونی جنگنده‌های ائتلاف عربی به رهبری عربستان در یمن که به سطح جنایات جنگی رسیدند و نیز افزایش سرکوب مخالفان و فعالان حقوقی در این کشور مورد بررسی قرار گرفتند.

معاون مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده‌بان حقوق بشر اظهار کرد: قتل خاشقجی به اعتبار بن سلمان ضربه زده و علاوه بر این اقدامات غیرقانونی رهبران عربستان را افشا کرد، اگر عربستان امیدی به پاک کردن دستان آلوده خود دارد، مسؤولان آن باید فورا تمامی کسانی را که تنها به خاطر انتقاداتی مسالمت‌آمیز بازداشت شده‌اند، آزاد کنند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش ۶۷۴ صفحه‌ای خود آورده است، ائتلاف عربی به رهبری عربستان در یمن ۹۰ حمله غیرقانونی انجام داده است، برخی از این حملات که به سطح جنایات جنگی می‌رسند، منازل مسکونی، بازارها، بیمارستان‌ها، مدارس و مساجد را در یمن تخریب کردند. حمله‌ای در آوریل علیه یک جشن عروسی ۲۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی بر جای گذاشت، در حمله دیگری که در اوت علیه یک اتوبوس انجام شد، ده‌ها کودک کشته و زخمی شدند. رهبران عربستان به دلیل اینکه مسؤولیت فرماندهی عملیات‌های ائتلاف را بر عهده دارند، مسؤول احتمالی این جنایات جنگی هستند.

طبق گزارش دیده‌بان حقوق بشر، در ۱۵ مه یعنی چند هفته پیش از آنکه مسؤولان ریاض ممنوعیت رانندگی زنان را در ۲۴ ژوئن بردارند، بازداشت فعالان برجسته زن در این کشور مشروعیت یافت و بسیاری از این فعالان حقوقی به جرایم بزرگی همانند خیانت متهم شدند که به نظر می‌رسد این اتهام مستقیما با فعالیت‌های حقوقی آنها در ارتباط است.

در ادامه این گزارش آمده است، تا نوامبر دست‌کم ۹ زن بدون اینکه اتهام‌شان مشخص شده باشد، همچنان در بازداشت بودند و برخی از این اتهامات حکم‌های حبسی تا ۲۰ سال داشتند.

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد، گزارش‌هایی از طرف بازپرسان عربستانی درباره شکنجه دست‌کم سه زن با شوک الکتریکی، شلاق و تعرض دریافت کرده است.

همچنین در ادامه گزارش یاد شده آمده است، دادستان‌های عربستانی بر شدت احکام خود علیه مخالفان افزودند و خواستار اعدام افراد بازداشت شدند، به نظر می‌رسد که این اقدام آنها تنها در ارتباط با فعالیت‌ها و مخالفت‌های مسالمت‌آمیز آنها بوده است، در نوامبر از جمله کسانی که با حکم اعدام مواجه شد، سلمان العوده، چهره مذهبی برجسته عربستان بود که به اتهام همکاری با اخوان المسلمین و حمایت علنی از معترضانی که بازداشت شده بودند، به اعدام محکوم شد، همچنین اسراء الغمغام، فعال زن شیعه از منطقه شرق عربستان به اتهام حمایت از اعتراضات در این کشور و شرکت در آنها به اعدام محکوم شد.

عربستان در کل با اینکه پیروان ادیان غیر اسلام آیین‌های خود را در اماکن عمومی انجام دهند، مخالف است و به شکلی برنامه‌ریزی شده میان اقلیت‌های مذهبی اسلام به ویژه شیعیان دوازده‌ امامی و اسماعیلی تبعیض قایل می‌شود و این تبعیض شامل تحصیلات دولتی، دستگاه قضایی، آزادی‌های دینی و استخدام می‌شود.

این ساختار تبعیض‌آمیز با وجود اصلاحات دولتی که در سال ۲۰۱۷ اجرا شدند، همچنان در عربستان برقرار است.

مقام دیده‌بان حقوق بشر در پایان گفت: جامعه جهانی باید این فرصت را جهت درخواست برای اجرای عدالت در مورد این اقدامات ناقض حقوق بشر و آسیب رسان عربستان که در سال گذشته میلادی به اوج خود رسیدند، غنیمت بشمارد.

انتهای پیام

مترجم: سپیده حسینی

دبیر: زهرا موسوی

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن