ایستگاه صلواتی:
دانلود صلواتی تقویم دیو.اری و پوستر شهدا

موقعیت شما : صفحه اصلی » دسته‌بندی نشده
  • شناسه : 99969
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳
  • 518 بازدید
  • ارسال توسط :
شکست سعودی ها در بحران خودساخته برای یمن

شکست سعودی ها در بحران خودساخته برای یمن

پس از گذشت حدود چهار سال از جنگ یمن که ویرانی‌ها و خسارت‌های سنگینی در بخش‌های مختلف زندگی این کشور بر جای گذاشته، هیچ روزی نیست که رسانه‌های عربستان خبری درباره تشییع جنازه سربازان این کشور که به دست نیروهای مسلح انصارالله کشته می‌شوند، پخش نکنند؛ مساله‌ای که تنها یکی از شواهد شکست عربستان در […]

پس از گذشت حدود چهار سال از جنگ یمن که ویرانی‌ها و خسارت‌های سنگینی در بخش‌های مختلف زندگی این کشور بر جای گذاشته، هیچ روزی نیست که رسانه‌های عربستان خبری درباره تشییع جنازه سربازان این کشور که به دست نیروهای مسلح انصارالله کشته می‌شوند، پخش نکنند؛

مساله‌ای که تنها یکی از شواهد شکست عربستان در تحقق پیروزی در یمن است پیروزی که می‌توانست دست کم به قدرت انصارالله در تهدید مناطق مرزی عربستان پایان بخشد. عربستان تنها حضورش را در شرق یعنی در استان المهره جایی که انصارالله حضور ندارد، پررنگ می‌کند و به دنبال عملی کردن دستورکارهای جاه‌طلبانه غیرعلنی خود است.

روزهای اخیر شاهد افزایش حملات انصارالله به عربستان و پیشروی این جنبش به سمت پایگاه‌های پراکنده مرزی است تا جایی که انصارالله علاوه بر افزایش حملات توپخانه‌ای و موشکی خود جهت هدف قرار دادن نظامیان سعودی در نقاط مختلف مرزی در جازان و نجران؛ دو منطقه متصل به نوار مرزی با استان صعده؛ پایگاه انصارالله، از کنترل بر تعدادی از ارتفاعات در منطقه جازان و دیگر پایگاه‌ها در منطقه نجران خبر داد.

این در حالی است که ائتلاف عربی حملات هوایی روزانه خود به مناطق مرزی به ویژه استان صعده را ادامه می‌دهد و براساس اعلام منابع میدانی به پایگاه خبری العربی الجدید، درگیری‌ها در مرزها میان انصارالله از سویی و نیروهای عربستان از ارتش این کشور گرفته تا گارد مرزی آن و نیروهای ارتش یمن هم‌پیمان دولت مستعفی از سویی جریان دارد و این نیروها از سمت عربستان بیشتر از جبهه مرزی به سمت صعده پیشروی کرده‌اند و نیروهای سودانی نیز به عنوان بخشی از ائتلاف عربی در کنار این نیروها طی ماه‌های اخیر در درگیری‌ها در مرزهای صعده مشارکت داشتند. گفتنی است درگیری‌ها در مناطق کوهستانی صعب العبور جریان دارند؛ مسأله‌ای که تبدیل این درگیری‌ها به درگیری خونین را تقویت می‌کند.

اگر از دلایل اصلی مداخله نظامی مستقیم عربستان در جنگ چهارساله به بهانه حمایت از دولت مستعفی یمن که انصارالله بر آن غلبه یافته است، مرزهای این کشور با عربستان و پایان دادن به تهدید انصارالله بر مرزهای جنوب این کشور باشد، این مرزها به یکی از بارزترین مظاهر شکست نظامی عربستان تبدیل شده‌اند. چرا که در حالی که رسانه‌های ریاض پیروزی‌های ارتش یمن تحت حمایت ائتلاف عربی به سمت صعده را منتشر می‌کنند، هیچ روزی نیست که ریاض به کشته شدن سرباز ارتش خود حین درگیری‌ها در مرز جنوبی اذعان نکند.

همچنین درست زمانی که وزارت دفاع عربستان تعداد کشته‌های خود را اعلام نمی‌کند، رسانه‌های این کشور اخبار جنازه‌هایی که در شهرهای مختلف عربستان تشییع می‌شوند را پخش می‌کنند و از طرفی هم انصارالله حملات و درگیری‌های خود در روستاها و شهرهای سعودی افزایش داده و کنترل نیروهای ارتش یمن وابسته به دولت مستعفی بر پایگاه‌های مرزی یمن را نیز به رسمیت نمی‌شناسد.

از زمان آغاز عملیات ائتلاف عربی از سال ۲۰۱۵ در یمن استان صعده و مناطق مرزی از بارزترین مناطق درگیر و حملات هوایی، توپخانه‌ای و موشکی شدید هستند و ریاض دست کم از سال ۲۰۱۷ با حمایت نیروهای ارتش یمن به دنبال تأثیرگذاری بر واقعیت درگیری‌های مرزی است که از سمت عربستان به سمت صعده پیشروی می‌کنند و جبهه‌هایی را در باقم، البقع و الملاحیظ ایجاد کرده‌اند. تا جایی که رسانه‌های ریاض طی ماه‌های گذشته از "پیشروی به سمت منطقه مران در بخش حیدان، نخستین پایگاه انصارالله" خبر دادند.

در حالی که درگیری‌ها در صعده بین انصارالله و نیروهای ارتش یمن با شتاب و سرعت روزانه ادامه دارد، این اقدام انصارالله را از ادامه تهدید مناطق مرزی عربستان منع نمی‌کند. منابع محلی در این راستا به العربی الجدید می‌گویند، برخی از درگیری‌ها ماهیت حمله و عقب گرد در جنگ دارد اما همانگونه که رسانه‌های وابسته به انصارالله با وجود این چند سال جنگ اعلام می‌کنند، نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که انصارالله همچنان قادر به وارد کردن خسارت‌های روزانه به سعودی‌ها و نیروهای دولت مستعفی یمن است.

در سال ۲۰۱۸ علاوه بر استان الحدیده جبهه مرزی در صعده به سمت استان حجه واقع در شمال غربی یمن مرکز درگیری‌ها بودند و نیروهای یمنی هم‌پیمان دولت مستعفی در بخش‌های مختلف این استان پس از حملات وعقب‌گردها پیشروی کردند اما با این حال، وجود دولت مستعفی و پیشروی آن با توجه به محدودیت تحولات رخ داده، شکننده است.

تشدید حملات اخیر انصارالله در مناطق مرزی با درگیری محوری این جنبش در منطقه حجور نزدیکی مرزها همزمان است و این جنبش هم‌پیمانان خود را در این استان گرد آورد تا قبایلی که تسلیمش نشده بودند را به تسلیم خود درآورد.

در حالی که عربستان به دنبال کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد این کشور دوم اکتبر در کنسولگری کشورش در استانبول ترکیه در نتیجه جنگ شکست خورده در یمن و پیامدهای فاجعه‌بار آن با بحرانی از سوی جامعه بین‌الملل روبروست، یمنی‌ها معتقدند یکی از دلایل شکست عربستان و تهدید مرزهایش از سوی انصارالله منصرف شدن ائتلاف عربی از جست‌وجوی پایگاه‌هایی در مناطق استراتژیک یمن در جنوب و شرق جهت درگیری با انصارالله است که بر اکثر استان‌های شمالی، مرکزی و جنوب غربی کشور از جمله صنعا کنترل دارد. استان المهره دروازه شرقی یمن در مرزها با عمان شاهد انصراف عربستان از تعمیق نفوذ خود در استان‌های دور از مرکز درگیری با انصارالله به شمار می‌رود.

همچنین ریاض به دنبال کشیدن یک خط لوله برای صادرات نفت از طریق المهره به دریای عرب و افزایش حضور نظامی خود نزدیک نوار مرزی یمن با عمان است. اما اقدامات عربستان در کنار ابوظبی از دید یمنی‌هایی که اکثر آنها در استان‌های جنگ‌زده مستقر هستند، دور نیست و عربستان همچنان حداقل از پایان دادن به تهدیدهای انصارالله که در مرزهایش جریان دارد، عاجز است.

در مقابل این جنبش هم پس از گذشت چهار سال از جنگ یمن نماینده قدرتی است که بر بخش‌های نه چندان کمی از شمال یمن کنترل دارد و پتانسیل نظامی خود را مانند اعلام نسل جدیدی از موشک‌ها یا پهپادها توسعه می‌دهد.

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن